Făgăduința pentru azi – 22 ianuarie 2020

Devoțional zilnic

„Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie.” – Psalmii 34:7

Ursul polar este trădat în peisajul acoperit de zăpadă de nasul său negru ca tăciunele. În zilele însorite, acesta poate fi observat cu binoclul de la o distanţă de 10 kilometri. Pentru a nu fi descoperit, când se furişează spre grupurile de foci, îşi acoperă nasul cu labele. Acest lucru face ca înaintarea lui să fie mult mai dificilă, însă nu are altă soluție.

Satana se furișează fără contenire până lângă noi cu scopul unic de a ne face rău. De foarte multe ori, ni se prezintă în ipostaze înșelătoare, în forme și culori imaculate. Inteligența noastră nu este suficientă pentru a detecta planurile lui. Chiar dacă aparenta lui nevinovăție este totuși trădată de „nasul lui negru”, noi suntem prea slabi pentru a-i decodifica toate prefăcătoriile. Din acest motiv este esențială pentru noi prezența îngerilor păzitori trimiși de Dumnezeu în viața fiecăruia. Bucură-te astăzi că lângă tine este un înger păzitor, mulțumește-I lui Dumnezeu și mergi doar pe acolo pe unde și îngerul tău poate veni fără să fie stânjenit.

Provocare

Ce-ar fi să stai astăzi pe lângă cineva mai mic decât tine și să-l ocrotești, să-i fii un fel de înger păzitor!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit