Făgăduința pentru azi – 22 martie

Devoțional zilnic 21 martie 2020

„Domnul este tăria mea şi scutul meu; în El mi se încrede inima şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima şi-L laud prin cântările mele.” – Psalmii 28:7

Când este îndrăgostit, leul, regele animalelor, devine umil în faţa leoaicei. La început, ea îl respinge prin răgete înfuriate, iar dacă leul nu renunţă, leoaica îl loveşte. Abia după câteva zile, timp în care leul nu are voie să se supere, leoaica îl acceptă. Cine s-ar aştepta la atâta romantism de la o fiară temută în rândul tuturor animalelor?

Este greu de imaginat şi de înțeles cât de mult ne iubeşte şi ne aşteaptă Dumnezeu. Deşi nu câştigă nimic de pe urma noastră, dimpotrivă, Dumnezeu face totul pentru a cuceri inima omului. Toate gesturile Lui sunt ca să impresioneze inima şi gândul nostru; binecuvântările şi influența Duhului sunt menite să-l aşeze pe om în situația fericită de prietenie cu Tatăl ceresc. Răbdarea şi efortul lui Dumnezeu nu sunt semne de slăbiciune. Dimpotrivă, sunt dovada fără echivoc a unei iubiri fără margini. Lasă în această zi inima ta să vadă apropierea Lui de viața ta şi acceptă chemarea pe care ți-o adresează discret.

Provocare

Fă şi tu un gest de tandrețe sau de curtoazie pentru cineva de care te simți apropiat. Gestul nu trebuie să şocheze, ci să fie natural şi simplu.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro