Făgăduința pentru azi – 23 ianuarie 2020

Devoțional zilnic 22 ianuarie 2020

„Fiindcă ai păzit cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu de ceasul încercării.” – Apocalipsa 3:10

Durata vieţii unor animale diferă în funcţie de dimensiunile creierului şi ale corpului, precum şi de frecvenţa pulsului. Animalele mici, active, îşi consumă mai rapid energia decât cele mari, mai încete. O zi din viaţa chiţcanului, de exemplu, corespunde cu 50 de zile din viaţa elefantului. Există așa-numitele efemeride, care trăiesc doar o oră. Pentru aceste ființe, existenţa este tristă, neagră sau luminoasă, în funcție de momentul zilei când s-au trezit la viață.

Proiectul lui Dumnezeu cu privire la om a fost de la început unul pentru veșnicie. Ne-a creat din start cu posibilitatea vieții fără sfârșit. Dar, pentru ca veșnicia să nu fie asemenea unei obligații sau un fel de condamnare la existență infinită, a stabilit dreptul de a alege noi dacă vrem să trăim conform cu proiectul Lui. Viața noastră s-a scurtat din pricină că noi, înainte de a alege să mâncăm din pomul vieții, am decis să gustăm întâi din pomul oprit, aducător de condamnare și moarte. Faptul că apoi ni s-a oprit accesul la pomul vieții este una dintre cele mai mari binecuvântări. Timpul suferinței, al păcatului și al nedreptății este unul limitat. Adevărata viață va fi cea pregătită de Creatorul după revenirea Lui. Iată un motiv foarte bun să-ți reînnoiești acum decizia de a aștepta apropiata Lui revenire.

Provocare

Scrie acum pe o foaie de hârtie o reînnoire a legământului tău de așteptător al revenirii lui Isus. Păstrează în Biblia ta sau într-un jurnal acest nou legământ.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro