Făgăduința pentru azi – 23 martie

Devoțional zilnic

„Domnul oştirilor este cu noi. Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi.” – Psalmii 46:11

Omul ascunde neplăcute surprize şi trădări, singur Dumnezeu este de încredere absolută.” – Octavian Paler

Instabilitatea şi schimbările sunt o caracteristică a omului. Pe măsură ce păcatul a afectat caractere şi inimi, omul a devenit tot mai puțin vrednic de încredere şi din ce în ce mai puțin capabil să rămână consecvent cu sentimentele lui şi cu angajamentele pe care le face. Noi nu suntem schimbători din răutate, ci mai ales din slăbiciune şi nu trădăm ca o acțiune programată, ci ca o manifestare a pierderii orientării. A fost şi rămâne un risc însemnat să ne încredem în mod total în oameni şi, prin urmare, cea mai sigură opțiune este aceea de a ne baza pe Cel care nu Se schimbă, indiferent de condiții. Nu este greşit să avem încredere şi în semenii noştri, dar este important să observăm mai înainte ce fel de relație au aceştia cu Dumnezeu. Cineva care este prieten cu Dumnezeu are şanse să fie de încredere. Întrebarea este cât de multă încredere prezinţi tu pentru ceilalți.

Provocare

Întreabă-te cine este persoana din cercul tău de prieteni în care ai cea mai multă încredere. Fă o listă scurtă cu motivele pentru care acea persoană ți-a câştigat încrederea. Ai putea cultiva şi în viața ta acele lucruri.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit