Făgăduința pentru azi – 24 februarie

Devoțional zilnic 23 februarie 2020

„Eu îţi şterg fărădelegile ca un nor şi păcatele, ca o ceaţă; întoarce-te la Mine, căci Eu te-am răscumpărat.” – Isaia 44:22

Cartoful. În afară de gustul excelent al cartofilor copţi felii sau într-o folie de aluminiu, această plantă face minuni în cazul arsurilor uşoare, dar dureroase. Se pune o felie de cartof pe arsură şi rezultatul va fi o considerabilă uşurare. Cartoful este foarte eficient în tratarea afecțiunilor survenite de la flama aparatului de sudură sau în cazul unor vânătăi apărute în urma loviturilor. Cartoful crud şi răzuit se foloseşte pentru ameliorarea febrei şi a durerilor de cap. Este deci un aliment cu foarte multe valențe terapeutice.

Prețul pe care l-a plătit Isus pentru noi este unul inestimabil. Sângele Lui nu doar că a plătit costul păcatului nostru, ci ne şi vindecă de boala păcatului existentă în ființa noastră. Când mâncăm pâinea de la cină şi bem vinul nefermentat, nu facem altceva decât să acceptăm simbolic intervenția curățitoare a jertfei Lui în dreptul nostru. Cei care nu au un legământ oficial cu Dumnezeu pot accepta simbolic ispăşirea făcută de El. Fără acest lucru, nu există iertare.

Provocare

Stai şi meditează la păcatele tale. Pleacă-te pe genunchi şi mărturiseşte pe nume fiecare păcat. Isus promite iertare deplină.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro