Făgăduința pentru azi – 24 ianuarie 2020

Devoțional zilnic 23 ianuarie 2020

„Ferice de cel ce rabdă ispita! Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc.” – Iacov 1:12

„În faţa piticilor, trebuie să te pleci mai mult.” – Autor necunoscut

Evident că nu înălțimea fizică a cuiva este subiectul acestui proverb. Importantă aici este doar similitudinea imediată. Interesant e faptul că există oameni cu o înălțime a caracterului foarte mică. În general, oamenii care sunt limitați în ochii lor sau ai altora dezvoltă complexe imense, iar acest lucru îi determină să pretindă de la ceilalți o umilință pe atât de mare, pe cât de mici și neînsemnați se simt ei. E posibil ca azi să întâlneşti oameni care poartă în suflet prejudecăți sau complexe; vei avea de relaționat cu persoane ce emit pretenții sau mofturi, care te vor provoca să te enervezi sau să faci ceva rău. Când vei simți că cineva pretinde de la tine mai multă umilință decât consideri că e cazul, gândește-te cu milă că acea persoană este nefericită și apăsată de povara micimii sale. Nu merită efortul de a te supăra pe cineva de acest fel. Deși ești om cu limite, ia exemplul Mântuitorului, care s-a aplecat incredibil pentru a ne putea salva.

Provocare

Gândește-te care este punctul tău slab care te face să cazi adesea. Pune înaintea lui Dumnezeu această slăbiciune și roagă-te special pentru biruință. Apoi roagă-te zilnic pentru biruința deplină.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro