Făgăduința pentru azi – 24 martie

Devoțional zilnic 23 martie 2020

„Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei şi ei vor fi poporul Lui şi Dumnezeu Însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor.” – Apocalipsa 21:3

În Franţa secolului al XVIII-lea, regele Ludovic al XIV-lea obişnuia să invite o mulţime de lume la petreceri, însă era deranjat că invitaţii călcau în picioare pajiştile şi peluzele. A hotărât să pună mici însemne, care să-i avertizeze şi să-i ghideze pe musafiri pe unde e potrivit să calce. Aceste însemne purtau numele de „etiquette”. Cuvântul a ajuns să denumească regulile de comportament civilizat acceptat de societatea în care trăim.

Conviețuirea cu cineva poate fi foarte plăcută şi interesantă, dar e posibil să fie şi destul de complexă, dificilă chiar. În general, a locui cu cineva într-un spațiu comun necesită o relație bazată pe respect şi pe valori acceptate de comun acord. În mod sigur faci parte dintr-o familie şi locuieşti cu ai tăi; ori poate eşti plecat din casa familiei tale şi stai împreună cu prietenii tăi. În orice situație te afli, faci efortul de a respecta spațiul, aşteptările, convențiile impuse de această conviețuire. Desigur, fiecare zi pune la încercare relațiile noastre. Cheamă-L pe Dumnezeu în ajutor dacă vrei să trăieşti împlinirea în cercul familiei tale sau al prietenilor tăi.

Provocare

Fă-le astăzi o mică surpriză plăcută celor cu care locuieşti. Să fie ceva din suflet, nu neapărat costisitor.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro