Făgăduința pentru azi – 25 aprilie

Devoțional zilnic 24 aprilie 2020

„Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine.” – 1 Cronici 28:9

„Noi Îl căutăm pe Mântuitorul de multe ori din dorinţa de a câştiga bunuri pământeşti; noi avem încredere în iubirea Lui numai când ni se împlinesc cererile. Mântuitorul vrea să ne dea binecuvântări mai mari decât acelea pe care le cerem.” – Ellen White

Este destul de dificil pentru noi să-I cerem lui Dumnezeu lucruri şi rezolvări, iar, la sfârşitul rugăciunii, să menţionăm: „Facă-se după voinţa Ta.” Practic, este ca şi cum I-am spune: „Nu ţine cont de ce Te-am rugat eu, ci fă după cum crezi Tu.” Atunci de ce să te mai rogi? De ce să mai dai detalii despre ce doreşti tu şi de ce să îţi mai exprimi voinţa dacă tot cum vrea El se va face? Poate fi un exerciţiu de supunere sau dependenţă de Dumnezeu; poate fi o ocazie de a-I da dreptul lui Dumnezeu să intervină în viaţa mea cum ştie El că este cel mai bine. Nu ştim cum stau lucrurile în fiecare situaţie, dar este foarte sigur că Dumnezeu vrea să aleagă pentru noi cea mai avantajoasă rezolvare. El nu Se ascunde şi nu complică lucrurile; El aşteaptă chiar lângă gândul şi inima noastră.

Provocare

Fă o mică listă cu ultimele ocazii în care ai avut încredere să se facă după voia Lui şi ai primit o rezolvare neaşteptat de bună.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro