Făgăduința pentru azi – 25 ianuarie 2020

Devoțional zilnic 24 ianuarie 2020

„Domnul este îndurător şi milostiv, îndelung răbdător şi bogat în bunătate.” – Psalmii 103:8

„Omul milos are parte de pace dulce, iar cel ce slujeşte cu dezinteres binele altora va avea o mulţumire binecuvântată în viaţă. Duhul Sfânt, care rămâne în suflet şi este învederat în viaţă, va îndulci inimile aspre şi va da naştere la simpatie şi duioşie.” – Ellen White

Mila și bunătatea nu mai sunt de mult în setările noastre „by default”. Deși ar trebui să ne naștem cu aceste sentimente, din pricina degradării continue a ființei umane, chiar și cele mai de bază caracteristici trebuie formate, educate și dezvoltate. A fi bun sau milos nu mai este o întâmplare; necesită efort și voință. Chiar și atunci când are intenţii bune, omul are nevoie de o putere mult mai mare pentru a redeveni bun, iertător sau răbdător. Puterea nu poate veni de la noi înșine, ci numai de la sursa divină. Doar în Dumnezeu putem găsi rezolvarea nevoii noastre de sentimente pozitive și nobile. Dacă azi vei simți că nu faci față, cere-I fără ezitare ajutorul. În mod sigur El îți va fi alături.

Provocare

Ieși la întâmplare pe stradă și observă oamenii. Încearcă să găsești pe cineva care are nevoie imediată de ajutor și fă o faptă bună fără să primești răsplată.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro