Făgăduința pentru azi – 26 aprilie

Devoțional zilnic 25 aprilie 2020

„Căci Domnul Dumnezeul tău va merge El Însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa.” – Deuteronomul 31:6

Porumbelul voiajor este pasărea domestică cu cel mai bun simţ al orientării; după ce este transportat spre o destinaţie oarecare într-un vagon închis şi pe rute oricât de încâlcite, el, odată eliberat, regăseşte locul de unde a plecat. Chiar şi de la o distanţă de 2 000 de kilometri se întoarce acasă.

Viaţa noastră este ca un imens oraş. Fiecare clipă e un fel de răscruce şi fiecare pas pe care îl facem ne îndepărtează de punctul de plecare. Este foarte greu să găsim un punct fix la care să ne raportăm. Chiar şi în situaţia în care luăm cele mai corecte decizii, intervine posibilitatea de a ne rătăci fiindcă interferăm cu vieţile altora şi, fără să vrem, suntem deturnaţi de la traseul pe care ni l-am planificat la început. Practic, fiecare zi este o nouă posibilitate să ne rătăcim şi uneori chiar se întâmplă să ne pierdem drumul, ţinta şi reperele. În acest univers prin care trecem, doar Dumnezeu este o valoare stabilă şi un reper neschimbat. Prin urmare, cel mai sigur mod de a înainta este să te întorci mereu la El.

Provocare

Gândeşte-te ce anume din ceea ce întâlneşti în fiecare zi te derutează cel mai mult; decide să eviţi şi chiar să elimini acel lucru sau obicei.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro