Făgăduința pentru azi – 26 februarie

Devoțional zilnic 25 februarie 2020

„El nu-Şi ţine mânia pe vecie, ci Îi place îndurarea! El va avea iarăşi milă de noi, va călca în picioare nelegiuirile noastre şi va arunca în fundul mării toate păcatele lor.” – Mica 7:18,19

S-a constatat că infidelitatea este de cele mai multe ori rezultatul jocului. 35% dintre cei care se folosesc de anunţurile matrimoniale sunt deja căsătoriţi, dar, din plictiseală sau curiozitate „nevinovată”, păşesc în lumea anunțurilor de acest gen. Mai întâi nu există nici cea mai mică intenție de a lua în serios ispita; apoi apare ideea că „totuşi ar fi posibil, însă nu-i pentru mine”, iar, în final, se ajunge la un compromis: „dacă fac asta fără să fiu prins, este OK”. Şi nu mai este decât un pas. Căderea se produce rareori dintr-odată. Ea vine treptat şi pe neobservate.

După ce cădem în fața unei ispite sau a unei provocări, ne descurajăm şi tindem să abandonăm lupta. Avem impresia că şi Dumnezeu ne aruncă la coş, iar Satana ne convinge să nu mai îndrăznim să ne gândim la refacerea unei legături cu Dumnezeu. În realitate, nici nu se pune problema refacerii a ceva, pentru că Dumnezeu rămâne lângă noi şi aşteaptă să Îl privim ca pe un Tată îndurător, care vrea să ne ajute să ne ridicăm din cădere. El ne cunoaşte şi ştie cât de puternici sau de slabi suntem. Să nu ne lăsăm manipulați de cel rău, ci să venim la Dumnezeu orice ar fi.

Provocare

Aproape sigur te lupți acum cu ceva care te domină (internet, filme, băutură, alte dependențe minore). Hotărăşte-te asupra uneia dintre aceste dominante şi începe un program de eliminare.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro