Făgăduința pentru azi – 26 ianuarie 2020

Devoțional zilnic

„Nu va frânge o trestie ruptă şi nici nu va stinge un fitil care fumegă, până va face să biruiască judecata.” – Matei 12:20

Un arbore emană în jur de 100 de galoane (378,53 litri) de umezeală în fiecare zi! O suprafață de 4 000 de metri pătraţi de arbori poate absorbi monoxidul de carbon produs de 50 de maşini timp de 12 ore! Aceeași suprafață (4000 de metri pătraţi) de arbori de avocado poate produce aproximativ 3730 de kilograme de hrană delicioasă, iar o cultură de bananieri de aceeași suprafață, 8976 de kilograme.

Printre temele foarte prezente în politică și educație este și cea a protejării naturii. Omenirea este foarte preocupată de conservarea a ceea ce mai există, dar și de refacerea unor zone distruse. Toate acțiunile sunt de obicei concepute din motive economice și de imagine.

Există însă o acțiune „ecologică” de tip spiritual. În acest moment, doar Dumnezeu are acțiuni de acest fel, dar Își dorește ca și oamenii să participe. Este vorba de protejarea și refacerea celor ce sunt pe punctul de a se frânge sub povara vieții lor (din cauza păcatului; din cauza dezamăgirilor și a neîncrederii). Poate chiar tu ești în pericolul de a te prăbuși. Dacă este așa, nu uita că El nu va permite să cazi. Poate că cineva de lângă tine este gata să se prăbușească. Tu poți fi mâna prin care Dumnezeu o va susține pe acea persoană. Ieși azi din zona ta de confort.

Provocare

Scrie sau adresează un mesaj de încurajare, o făgăduință frumoasă cuiva care știi că trece printr-o încercare.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit