Făgăduința pentru azi – 26 martie

Devoțional zilnic

„Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale.” – Psalmii 91:11

Ghepardul, cel mai rapid animal de pe pământ, se poate deplasa cu 95 de kilometri pe oră; spre deosebire de alte „pisici mari”, ghepardul nu rage – totuşi toarce şi scoate sunete înalte, lătrături şi triluri. Poate fi văzut în Africa şi în unele părţi ale Asiei. Dată fiind viteza pe care o poate atinge când îşi urmăreşte prada, dar şi liniştea cu care urmăreşte victima până când îi cade în gheare, acest prădător este unul dintre cei mai periculoşi de pe pământ.

Despre Satana, Biblia spune că „aleargă ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită”. El are răbdare să ne urmărească şi să ne studieze obiceiurile şi rutina zilnică; el notează direcția în care privim şi locurile unde ne oprim. Stă la pândă şi aşteaptă momentul când suntem cel mai vulnerabili, pentru ca lovitura lui să fie fatală. El ştie să nu facă zgomot şi să se ascundă până când omul îi cade în capcană. Totuşi, noi nu suntem victime atât de sigure cum ar părea la prima vedere. Dacă ne-am afla singuri în calea lui, aşa ar fi, însă noi Îl invităm zi de zi alături de noi pe Acela care, prin simpla prezență, pune pe fugă vrăjmaşul, oricât de disperat ar fi. Indiferent ce ai de făcut astăzi sau unde ar trebui să ajungi, asigură-te că Dumnezeu este deja lângă tine. Dacă nu ai această siguranță, mai roagă-L o dată.

Provocare

Caută pe internet un documentar cu gheparzi sau alte animale din familia felinelor mari. Vezi cum atacă şi aplică metodele la ceea ce face Satana cu omul.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit