Făgăduința pentru azi – 27 februarie

Devoțional zilnic 26 februarie 2020

„În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său.” – Efeseni 1:7

Un săpun care încetează să facă clăbuc, odată ce constată că hainele au fost deja curăţate, ar putea economisi milioane de litri de apă. Ei bine, acum cercetătorii de la Universitatea din Queensland au descoperit o substanţă care ar face inutilă clătirea, bulele de săpun desprinzându-se singure de pe haine, odată ce acestea au fost curăţate. Este vorba de chimie avansată.

Când ne simțim pătați şi mânjiți de păcatele noastre vizibile sau mai puțin vizibile, avem sentimentul că toată lumea ştie situația şi fie ne izolăm, fie încercăm să ne mascăm lucrurile. Din nefericire, avem uneori tendința să ne ascundem chiar de Dumnezeu. Uităm că El ne cunoaşte în detaliu. În procesul de curățire a gândurilor şi a simțămintelor noastre, cel mai important pas este să recunoaştem starea în care suntem, apoi să-I mărturisim lui Dumnezeu. Doar după ce ne mărturisim păcatul, Mântuitorul poate acționa ca Mijlocitor în favoarea noastră.

Provocare

Curăță astăzi ceva, la propriu: spală maşina familiei, spală hainele pentru sezonul următor, curăță camera ta sau măcar bucătăria.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro