Făgăduința pentru azi – 28 februarie

Devoțional zilnic

„Fiindcă oricine va căuta Numele Domnului va fi mântuit.” – Romani 10:13

Elefanţii au foarte multe capacităţi interesante. De exemplu: pot comunica între ei la distanţe de 18 kilometri şi poate chiar şi mai mult, prin infrasunete. Memoria lor, deşi considerată rudimentară, este recunoscută ca fiind foarte precisă. Elefanții sunt unele dintre mamiferele cu cel mai dezvoltat simț al orientării.

Dezorientarea este rezultatul unei decizii greşite luate la un moment dat. Din lipsa cunoştințelor sau din cauza insistenței pe o cale incertă, ajungem să rătăcim. Orientarea spirituală se dobândeşte prin conectarea la Cuvântul lui Dumnezeu şi la sfaturile pe care El le trimite prin influența asupra conştiinței noastre din partea Duhului Sfânt. Putem evita aşadar dezorientarea dacă ne menținem în mod conştient în legătură cu El. Rugăciunea zilnică şi studiul, precum şi momentele de contemplare a naturii ne vor ajuta să rămânem în legătură cu punctul nostru de orientare: Dumnezeu.

Provocare

Ştii să te orientezi cu busola sau cu ajutorul altor mijloace? Dacă nu, învață câte ceva. Dacă ştii, învață măcar un copil să se orienteze.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit