Făgăduința pentru azi – 28 ianuarie 2020

Devoțional zilnic

„El trece pe ceruri ca să-ţi vină în ajutor.” – Deuteronomul 33:26

Norii Nimbostratus sunt un amestec de nori pe mari suprafeţe, care nu prevăd nimic bun. La apariţia norilor nimbostratus, urmează averse, fără nicio îndoială. Pentru cunoscători, apariția acestui tip de nori înseamnă scoaterea umbrelei sau adăpostirea de urgență. Necunoscătorii pot fi surprinși în timp ce speră că ploaia va întârzia.

Nu tot ce traversează cerul este vestitor de fenomene neplăcute, așa cum nu este nici vestitor de bine în mod obligatoriu. Pentru unii oameni, mișcarea planetelor, alunecarea unei stele sau comete are semnificații speciale. Pentru un creștin, există momente când, în urma rugăciunii, tot cerul se pune în mișcare și, chiar dacă nu merită, răspunsul vine prompt și neașteptat. Pentru cei care Îi cer ajutorul cu sinceritate, Dumnezeu este dispus să mobilizeze resurse nebănuite și nu este dependent de meritele noastre sau de resursele noastre, ci face acest lucru doar pentru bunătatea Lui. Azi, acest lucru este motivul pentru care ar trebui să îndrăznim să-I cerem sprijin în orice.

Provocare

Gândește-te la un răspuns important primit în urma unei rugăciuni. Fă un gest de recunoștință față de Dumnezeu sau față de cineva dintre semeni.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit