Devoțional zilnic

Făgăduința pentru azi – 28 ianuarie 2020

„El trece pe ceruri ca să-ţi vină în ajutor.” – Deuteronomul 33:26

Norii Nimbostratus sunt un amestec de nori pe mari suprafeţe, care nu prevăd nimic bun. La apariţia norilor nimbostratus, urmează averse, fără nicio îndoială. Pentru cunoscători, apariția acestui tip de nori înseamnă scoaterea umbrelei sau adăpostirea de urgență. Necunoscătorii pot fi surprinși în timp ce speră că ploaia va întârzia.

Nu tot ce traversează cerul este vestitor de fenomene neplăcute, așa cum nu este nici vestitor de bine în mod obligatoriu. Pentru unii oameni, mișcarea planetelor, alunecarea unei stele sau comete are semnificații speciale. Pentru un creștin, există momente când, în urma rugăciunii, tot cerul se pune în mișcare și, chiar dacă nu merită, răspunsul vine prompt și neașteptat. Pentru cei care Îi cer ajutorul cu sinceritate, Dumnezeu este dispus să mobilizeze resurse nebănuite și nu este dependent de meritele noastre sau de resursele noastre, ci face acest lucru doar pentru bunătatea Lui. Azi, acest lucru este motivul pentru care ar trebui să îndrăznim să-I cerem sprijin în orice.

Provocare

Gândește-te la un răspuns important primit în urma unei rugăciuni. Fă un gest de recunoștință față de Dumnezeu sau față de cineva dintre semeni.