Făgăduința pentru azi – 29 aprilie

Devoțional zilnic 28 aprilie 2020

„Domnul Dumnezeu este tăria mea şi pricina laudelor mele şi El m-a mântuit.” – Isaia 12:2

S-a constatat că persoanele dreptace trăiesc, în medie, cu nouă ani mai mult decât cei stângaci. Încă se caută explicaţii, dar, statistic vorbind, aşa stau lucrurile. Poate că acum cei nouă ani nu reprezintă o mare diferenţă.

Dacă priveşti lucrurile din perspectiva calităţii vieţii cuiva, probabil că vei spune: important este să trăiesc sănătos şi fericit, nu mult. Orice unghi de vedere am alege, nu este atât de important pentru că, la urma urmei, un creştin are în vedere nu doar această viaţă scurtă, ci viaţa veşnică. Aşadar, ce înseamnă câţiva ani în plus ori în minus în comparaţie cu veşnicia. Evident că această filosofie de viaţă are sens şi reprezintă idealul. Noi considerăm că viaţa e în mâinile lui Dumnezeu şi că El decide cel mai bine când se va sfârşi. Putem totuşi să Îi permitem să ne facă zilele mai senine şi binecuvântate. În mod sigur El Îşi doreşte acest lucru, ne învaţă cum să facem alegeri potrivite şi cum să rezolvăm diversele situaţii pe care le trăim. El ne alimentează imaginaţia, creativitatea şi energiile, ca să facem faţă provocărilor din fiecare zi. Astăzi, vrea să fie cu tine şi să te conducă. Ţine minte acest lucru!

Provocare

Încearcă pentru o oră să foloseşti preponderent mâna pe care nu o foloseşti în mod obişnuit, ca să vezi cum te descurci.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro