Devoțional zilnic

Făgăduința pentru azi – 29 februarie

„Nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău.” – Isaia 41:10

„Dumnezeu te iubeşte şi este foarte răbdător cu tine, în ciuda multelor tale greşeli. Având în vedere afectuoasa şi milostiva iubire a lui Dumnezeu, exercitată în favoarea ta, n-ar trebui să fii mai amabil, mai tolerant, mai răbdător şi iertător?” – Ellen White

Motivul pentru care nu-i putem ierta pe cei care ne-au greşit este faptul că noi înşine nu ne simțim iertați pentru greşelile noastre. Se spune că nu le putem oferi altora ceva ce noi nu avem de fapt. Cum să iubim dacă noi nu simțim că avem iubire? Cum să le oferim altora iertare dacă noi nu am primit sau credem că nu am fost iertați? Soluția este să-L rugăm pe Dumnezeu să ne ajute să simțim şi să primim convingerea că El ne iubeşte şi că ne-a iertat. Dacă ne îndoim încă, să ne amintim de toate promisiunile Lui, în care ne asigură că păcatul mărturisit este iertat şi de faptul că El ne-a iubit chiar şi atunci când noi Îi eram vrăjmaşi. Trebuie să decidem că Îl credem pe cuvânt.

Provocare

Este cineva pe care îl simți apăsat de vinovăție sau care se simte neiubit? Vorbeşte-i despre iubirea lui Dumnezeu şi despre asigurarea iertării Lui.