Făgăduința pentru azi – 29 februarie

Devoțional zilnic 28 februarie 2020

„Nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău.” – Isaia 41:10

„Dumnezeu te iubeşte şi este foarte răbdător cu tine, în ciuda multelor tale greşeli. Având în vedere afectuoasa şi milostiva iubire a lui Dumnezeu, exercitată în favoarea ta, n-ar trebui să fii mai amabil, mai tolerant, mai răbdător şi iertător?” – Ellen White

Motivul pentru care nu-i putem ierta pe cei care ne-au greşit este faptul că noi înşine nu ne simțim iertați pentru greşelile noastre. Se spune că nu le putem oferi altora ceva ce noi nu avem de fapt. Cum să iubim dacă noi nu simțim că avem iubire? Cum să le oferim altora iertare dacă noi nu am primit sau credem că nu am fost iertați? Soluția este să-L rugăm pe Dumnezeu să ne ajute să simțim şi să primim convingerea că El ne iubeşte şi că ne-a iertat. Dacă ne îndoim încă, să ne amintim de toate promisiunile Lui, în care ne asigură că păcatul mărturisit este iertat şi de faptul că El ne-a iubit chiar şi atunci când noi Îi eram vrăjmaşi. Trebuie să decidem că Îl credem pe cuvânt.

Provocare

Este cineva pe care îl simți apăsat de vinovăție sau care se simte neiubit? Vorbeşte-i despre iubirea lui Dumnezeu şi despre asigurarea iertării Lui.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro