Făgăduința pentru azi – 29 ianuarie 2020

Devoțional zilnic 28 ianuarie 2020

„Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi credincioşie.” – Exodul 34:6

Ei bine, un pahar cu apă fierbinte îngheaţă mai repede în frigider decât unul cu apă rece. Foarte multe ciudățenii științifice demonstrează faptul că aparențele pot fi derutante, iar ceea ce pare imposibil poate fi, de fapt, foarte ușor de realizat.

Dacă ar fi să construim o analogie, am putea spune că apa fierbinte îl reprezintă foarte bine pe creștinul activ. Un astfel de credincios se consideră la adăpost și crede că e puțin probabil să aibă o cădere ori să fie învins de o ispită neașteptată. Cu toate acestea, realitatea a demonstrat că, indiferent în ce stadiu de credință ne găsim, sunt posibile alunecări. Iar dacă un credincios nu veghează permanent la siguranța lui în Dumnezeu, el trebuie să știe că doar un pas desparte pe cineva care stă în picioare de cineva care a căzut. Dacă ești în situația fericită de a sta în picioare, ia seama azi, cere ajutor, ca să reziști fără incidente. Dumnezeu oferă ajutor. Dacă ești cumva în situația mai puțin bună a cuiva care deja a alunecat, gândește-te la îndurarea lui Dumnezeu; nu este ceva greșit să strigi către El, chiar dacă nu ești la prima cădere. Lasă-L pe El să decidă când nu mai poate ierta, nu limita tu iubirea Lui.

Provocare

Sigur știi măcar o persoană care a căzut de la credința în Dumnezeu. Roagă-te pentru acea persoană, spunându-i pe nume. Poate ar fi un lucru foarte bun să îi transmiți și persoanei în cauză un mesaj de genul: „Azi m-am rugat pentru tine.”

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro