Făgăduința pentru azi – 29 martie

Devoțional zilnic 28 martie 2020

„Atunci, toţi cei ce se încred în Tine se vor bucura, se vor veseli totdeauna, căci Tu îi vei ocroti.” – Psalmii 5:11

Creierul uman se poate reface, chiar dacă este necesară o perioadă de timp suficient de mare. Aceasta este concluzia specialiştilor neurologi după ce un bărbat (Terry Wallis) aflat în comă timp de 19 ani s-a trezit singur, deşi era considerat irecuperabil. Nu este singurul caz în care persoane considerate fără speranță au revenit la o stare bună şi s-a constatat că, în ciuda prognosticului negativ, aceştia au putut să se recupereze şi să redevină utili, funcționali, „normali”, cum am spune în mod simplist.

Atunci când are loc o cădere în groapa deschisă de păcat, speranța de ridicare şi de reabilitare este aproape zero. Cel care a căzut are cel puțin pentru moment sentimentul că nimic şi nimeni nu îl va putea scoate din adâncul acelei căderi. Satana este în mod direct interesat ca descurajarea să blocheze gândurile şi inima celui ce a greşit. Cu atât mai mult va aduce descurajare cu cât nu este prima cădere, ci are loc o recidivă, păcatul se repetă a nu ştiu câta oară. În realitate, pentru omul care se luptă să învingă păcatul, recidiva face parte din vindecare. Aproape orice păcătos care se întoarce se luptă multă vreme cu slăbiciunea lui şi, de multe ori, cade învins, dar continuă să se ridice şi să vrea biruința. Tu ştii cu ce te lupți şi de cât timp. Nu-l lăsa pe cel rău să îți spună că eşti irecuperabil, că eşti mort. Roagă-te atât cât poți, cu disperare dacă nu ai credință, şi vei vedea că Mântuitorul nu te va lăsa singur în bătălia aceasta.

Provocare

Cere-I lui Dumnezeu să facă azi o minune cu tine.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro