Devoțional zilnic

Făgăduința pentru azi – 3 ianuarie 2020

„Cei ce se încred în Domnul sunt ca muntele Sionului, care nu se clatină, ci stă întărit pe vecie.” – Psalmii 125:1

În munţii Gara-Taz (Kazahstan), într-o peşteră care se află la 160 de metri adâncime, a fost găsită o neobişnuită pădurice de brazi. Peştera are o înălţime de 70 de metri. Curios este faptul că în această pădurice trăiesc şi numeroase păsări, printre care şi porumbei cu un splendid penaj albastru. Cine s-ar fi așteptat ca într-un mediu atât de întunecos, de arid și de neprietenos să existe viață, să se dezvolte plante și să trăiască păsări. Științific este greu de explicat, dar realitatea nu poate fi contrazisă; există, deci e posibil.

Privind lucrurile din altă perspectivă, am putea asemăna situația aceasta cu cea a lumii în care trăim, plină de ură și de crimă, dominată de răutate, violență și egoism. Te poți întreba: Sunt oare posibile existența și supraviețuirea unor oameni care decid să iubească, să creadă, să fie neagresivi și care să își dorească asemănarea cu Dumnezeu și nu cu eroii momentului? E posibil să fii chiar tu una dintre acele persoane care supraviețuiesc în aceste condiții descurajatoare? Singura explicație stă în legătura neîntreruptă și reală cu Sursa vieții – Dumnezeu.

Provocare

Gândește-te la lucrurile care te descurajează atunci când vrei să faci schimbări pozitive. Este vreo persoană, vreun obicei greu de schimbat, un gând care tot revine? Notează acel ceva și stabilește cum poți schimba lucrurile în bine.