Făgăduința pentru azi – 3 ianuarie 2020

„Cei ce se încred în Domnul sunt ca muntele Sionului, care nu se clatină, ci stă întărit pe vecie.” – Psalmii 125:1

În munţii Gara-Taz (Kazahstan), într-o peşteră care se află la 160 de metri adâncime, a fost găsită o neobişnuită pădurice de brazi. Peştera are o înălţime de 70 de metri. Curios este faptul că în această pădurice trăiesc şi numeroase păsări, printre care şi porumbei cu un splendid penaj albastru. Cine s-ar fi așteptat ca într-un mediu atât de întunecos, de arid și de neprietenos să existe viață, să se dezvolte plante și să trăiască păsări. Științific este greu de explicat, dar realitatea nu poate fi contrazisă; există, deci e posibil.

Privind lucrurile din altă perspectivă, am putea asemăna situația aceasta cu cea a lumii în care trăim, plină de ură și de crimă, dominată de răutate, violență și egoism. Te poți întreba: Sunt oare posibile existența și supraviețuirea unor oameni care decid să iubească, să creadă, să fie neagresivi și care să își dorească asemănarea cu Dumnezeu și nu cu eroii momentului? E posibil să fii chiar tu una dintre acele persoane care supraviețuiesc în aceste condiții descurajatoare? Singura explicație stă în legătura neîntreruptă și reală cu Sursa vieții – Dumnezeu.

Provocare

Gândește-te la lucrurile care te descurajează atunci când vrei să faci schimbări pozitive. Este vreo persoană, vreun obicei greu de schimbat, un gând care tot revine? Notează acel ceva și stabilește cum poți schimba lucrurile în bine.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro