Făgăduința pentru azi – 30 ianuarie 2020

Devoțional zilnic

„Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” – Isaia 41:10

Einstein părea un incapabil, un ratat. Nu a putut vorbi fluent până la vârsta de 9 ani. Părinţii lui credeau că ar putea fi retardat. Dar, cu timpul, s-a văzut că ceea ce părea a fi incapacitate nu era decât o formă de manifestare neînțeleasă a cuiva care trăia la alte dimensiuni viața. Susținerea celor apropiați i-a dat șanse celui ce avea să devină un geniu.

Există pentru fiecare dintre noi măcar o persoană care crede în capacitățile și potențialul nostru încă invizibil. Dumnezeu ne-a așezat în apropierea unei mame sau a unui tată sau a unor frați și surori care, în dragostea lor, văd mai mult decât se poate descoperi la prima vedere. Prin acei oameni, Dumnezeu lucrează la dezvoltarea noastră și ne încurajează să devenim ceea ce El a plănuit de la început. Ești înconjurat de astfel de oameni? Ai identificat pe cel sau cea care trezește în tine ideea că poți face și poți însemna mai mult? La rândul tău, ești cumva un astfel de om, care susține și motivează un copil sau un prieten să creadă mai mult în forțele lui și să îndrăznească să treacă dincolo de superficial și satisfăcător? Încearcă azi să fii un mic susținător de einsteini.

Provocare

Dacă știi măcar o persoană care suferă de o dizabilitate fizică din cauza unui accident sau a unei boli, fă astăzi un gest frumos, oferă-i ajutor sau un mic dar simbolic de încurajare și admirație pentru că răzbește eroic în ciuda dificultăților.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit