Făgăduința pentru azi – 31 ianuarie 2020

Devoțional zilnic 30 ianuarie 2020

„Domnul păzeşte pe toţi cei ce-L iubesc.” – Psalmii 145:20

Ochiul şoimului călător este mai mare decât al omului şi îşi poate observa prada de la o distanţă de 300 de metri. În prezent, specia este pe cale de dispariţie. Această pasăre vede detalii pe care doar aparatura modernă le poate surprinde.

La prima vedere, protecția lui Dumnezeu se întinde doar asupra celor ce Îi dau în schimb sau mai întâi iubirea lor. Dar, privind la comportamentul și la caracterul lui Dumnezeu în general, vom înțelege că El Își poate manifesta pe deplin ocrotirea față de cei care Îi permit accesul în viața lor. A-L iubi pe Dumnezeu înseamnă să Îi dai șansa de a fi fericit ocrotindu-Şi propriii copii. Ce Şi-ar dori mai mult un Tată decât să le poată purta de grijă copiilor Lui? Lasă-L astăzi pe Dumnezeu să te ocrotească, fă acest gest de iubire rugându-L să îți fie protector. Ochii Lui sunt mai pătrunzători decât ai unui vultur, El vede orice pericol și te poate feri. Dorința Lui de a te ajuta este atât de mare, încât este mereu pregătit să intervină la rugăciunea ta.

Provocare

Fă-le o surpriză plăcută părinților tăi. Ceva nu foarte scump, dar semnificativ.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro