Devoțional zilnic

Făgăduința pentru azi – 4 aprilie

„Căci Tu mă ajuţi şi mă mângâi, Doamne!” – Psalmii 86:17

„Lucrarea este asupra noastră în vederea sfinţirii desăvârşite. Când vede că facem tot ce putem, atunci Dumnezeu ne ajută. Şi îngerii ne ajută şi vom fi puternici prin Hristos, care ne întăreşte. Nu neglija rugăciunea personală.” – Ellen White

Suntem ca nişte copii. Avem capacităţi şi posibilităţi limitate. Un copil nu poate ridica aceleaşi greutăţi ca şi un adult. Deşi Dumnezeu Îşi doreşte să fim nişte adulţi din punct de vedere spiritual, El ştie că încă nu am ajuns la acest nivel. Nu ne abandonează pentru că suntem imperfecţi, nu dispreţuieşte eforturile şi reuşitele noastre. Toate gesturile noastre de ascultare sunt valoroase în ochii Lui şi fiecare pas pe care îl facem spre El şi asemănarea cu El în caracter înseamnă foarte mult pentru inima Lui de Tată. Indiferent la ce nivel de sfinţire ai fi, ţine minte că în ochii lui Dumnezeu poţi fi perfect. El ştie cât poţi acum, El înţelege ce eforturi faci şi cu ce provocări te confrunţi. Roagă-L să facă parte din lupta pe care o duci.

Provocare

Fii cu luare-aminte astăzi la un copil. Urmăreşte-l şi vezi în ce fel face eforturi pe măsura puterilor lui. Întreabă-te la final: Îmi place mai puţin acest copil care nu este încă perfect şi foarte puternic?