Făgăduința pentru azi – 4 februarie

Devoțional zilnic 3 februarie 2020

„Domnul va face ca binecuvântarea să fie cu tine (…) în toate lucrurile pe care vei pune mâna.” – Deuteronomul 28:8

Inventatorul pianului este italianul Bartolomeo Cristofori, care, în 1698, a creat un prim cembalo a martelletti (clavecin cu ciocănele), apoi, spre 1710, primul său pianoforte, din care şi azi se mai păstrează un exemplar datând din 1720, la Muzeul Metropolitan din New York.

Oamenii care au realizat ceva important în viața lor s-au considerat binecuvântați şi inspirați. Din orice domeniu ar fi, oamenii speciali recunosc aportul inspirației în ceea ce au realizat. Modestia unor mari inventatori este o bună lecție pentru oricine. Dumnezeu nu Se limitează cu ajutorul Lui doar la aspectul spiritual al vieții noastre, ci Se implică în toate domeniile, dacă Îi permitem şi Îl invităm. Poate fi alături de noi în afaceri, la şcoală, în relațiile pe care le avem şi în dezvoltarea noastră personală. Pune-L la încercare azi; invită-L să îți fie alături pe parcursul fiecărei ore. Observă în ce fel ai simțit ajutorul. Invită-
L şi mâine şi în alte zile.

Provocare

Fă astăzi o surpriză muzicală cuiva drag. Trimite-i un link spre o melodie încurajatoare sau foarte plăcută.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro