Făgăduința pentru azi – 4 ianuarie 2020

„Domnul este milostiv şi drept şi Dumnezeul nostru este plin de îndurare.” – Psalmii 116:5

„Cei îndurători vor afla îndurare, iar cei cu inima curată Îl vor vedea pe Dumnezeu. Orice gând necurat pângăreşte sufletul, distruge simţul moral şi tinde să şteargă influenţele Duhului Sfânt.” – Ellen White

Nu e un lucru simplu să te simți iertat pe deplin. Se știe că cel mai greu ne iertăm propriile greșeli. Din acest motiv, ne este foarte dificil să vedem în Dumnezeu o persoană care iartă, cineva care e dispus să șteargă datorii, să uite momente de răutate sau de slăbiciune. De altfel, și dușmanul lui Dumnezeu, Satana, ar vrea ca omul să nu accepte ideea unui Dumnezeu iertător. Lui nu-i convine că omul se poate întoarce la Dumnezeu și poate cere iertare. El ar prefera să ne stingem sub povara noastră de vinovăție și să ne anulăm singuri orice șansă. Nimic nu-l face mai fericit pe diavolul decât descurajarea noastră și neîncrederea în mila lui Dumnezeu. Este oare și azi o zi în care vreau să-l fac fericit pe vrăjmașul lui Dumnezeu și al meu? Este și azi o zi când nu îndrăznesc să las jos povara de păcate și să cer iertare pe deplin? Tocmai dreptatea de care ne temem atât de mult Îl face pe Dumnezeu să nu-l lase câștigător pe Satana în lupta noastră cu slăbiciunea, cu tentațiile și cu răul. Azi ar trebui să învingă harul lui Dumnezeu și nu îndoielile mele.

Provocare

Fă o listă scurtă cu acele păcate sau lucruri din viața ta pentru care încă nu te simți iertat. Roagă-te încă o dată, apoi citește făgăduința din 1 Ioan 2:1.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro