Făgăduința pentru azi – 5 aprilie

Devoțional zilnic 4 aprilie 2020

„Căci El (…) mă va ascunde sub acoperişul cortului Lui.” – Psalmii 27:5

Uneori, huhurezii mici lovesc tufişurile şi crengile copacilor cu aripile, pentru a scoate din ascunziş păsările şi mamiferele mai mici decât ei. Dacă acestea se sperie, vor cădea victimă foarte uşor. Dacă rezistă „simulării de cutremur”, animăluţele scapă de duşman, dar, dacă se sperie şi se dau de gol, vor fi devorate în mod sigur. Nu este foarte uşor să reziste acestei tehnici foarte şirete şi, de cele mai multe ori, se sperie, devenind hrana prădătorilor.

În condiţii normale, noi ne comportăm rezervat şi ne autocenzurăm exprimarea, atitudinea, gesturile. Dar există momente când suntem luaţi prin surprindere şi caracterul nostru real iese la iveală. Atunci când condiţiile nu ne permit să procesăm prea mult grija pentru imaginea noastră publică, ne manifestăm autentic, iar cei de lângă noi pot vedea dacă suntem persoane duplicitare sau integre. Este suficientă o mică provocare care ne ia prin surprindere, şi ceea ce ascundem devine vizibil. Întreabă-te ce anume din tainele tale de comportament şi manifestări ar putea să iasă la iveală dacă un mic cutremur s-ar apropia de tine?

Provocare

Gândeşte-te la un secret din trecutul tău pe care îl protejezi. Predă-I lui Dumnezeu acel secret şi roagă-L să îl stingă El din inima ta pentru totdeauna.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro