Făgăduința pentru azi – 5 februarie

Devoțional zilnic

„Cu Dumnezeu vom face isprăvi mari.” – Psalmii 60:12

Despre statuile Moai de pe Insula Paştelui din Pacificul de Sud se crede că pot să cântărească până la 50 de tone. Cine şi cum a manevrat asemenea blocuri imense nu se ştie sigur. Uimitor este că sunt acolo, au fost aduse de cineva. Inginerii constructori fac doar presupuneri cu privire la realizarea acelor monumente, însă nu au o explicație satisfăcătoare, având în vedere posibilitățile tehnice şi nivelul cunoştințelor estimate a fi existat atunci. Dacă acele statui nu ar fi confirmate şi dacă nu ar fi palpabile, omul de azi ar fi tentat să spună că aşa ceva nu există, nu este posibil.

Existența noastră în întregime este la fiecare pas confruntată cu lucruri, cu fenomene şi cu situații incredibile. Există o sumedenie de noțiuni pe care le recunoaştem, dar pe care nu le putem explica satisfăcător. Ştiința face eforturi uriaşe pentru a decodifica diverse taine ale lumii şi universului. Foarte multe procese şi acțiuni, foarte multe întâmplări şi evenimente depăşesc puterea noastră de înțelegere. Cu toate acestea, ele există, se desfăşoară.

În ce priveşte acțiunile lui Dumnezeu suntem cu atât mai puțin în stare să explicăm şi să producem demonstrații care să mulțumească rațiunea. Folosim termenul de minune pentru ceea ce doar Dumnezeu poate realiza. Iar El nu Se dă înapoi de la a face zi de zi minuni pentru noi. Roagă-L să facă astăzi ceva extraordinar pentru tine sau pentru o persoană din viața ta.

Provocare

Astăzi este o zi excelentă pentru a face o surpriză cuiva. Fă ceva interesant pentru cineva, un lucru la care nu se aşteaptă.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit