Făgăduința pentru azi – 5 martie

Devoțional zilnic 4 martie 2020

„Domnul sprijină pe toţi cei ce cad şi îndreaptă pe cei încovoiaţi.” – Psalmii 145:14

Când îşi doreşte să impresioneze o parteneră, păunul nu este prea modest, dimpotrivă, e un încrezut, pentru că îşi desface coada compusă din 150 de pene colorate şi aşteaptă ca o femelă impresionată să îl aleagă. De aici vine termenul de „împăunare”. Cuceritorul apelează la acest comportament spectaculos pentru că uneori concurează cu alți masculi, care au şi ei intenția de a convinge păunița să îi aleagă.

Noi, oamenii, avem tendința de a considera că suntem într-o permanentă competiție cu ceilalți. Ne luptăm să prindem un loc în parcare sau un scaun în autobuz; concurăm pentru locurile de la facultate sau de la un job bine plătit. Ajungem să credem că şi locurile în Împărăția lui Dumnezeu sunt la concurs. Facem eforturi să impresionăm biserica şi chiar pe Dumnezeu prin realizările noastre spirituale sau gesturile noastre de milă. În realitate, pe Dumnezeu nu trebuie să-L impresionăm cu realizările, ci cu nevoia noastră. El este mai uşor de impresionat prin umilința şi strigătul nostru după ajutor. Cea mai mare plăcere a Lui este să poarte de grijă celor fără merite şi chiar fără şanse. În acest context, putem considera că ne „calificăm” sigur pentru ajutorul Lui.

Provocare

Gândeşte-te la cineva care a eşuat în plan spiritual sau material şi ajută cumva la reabilitarea sa.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro