Făgăduința pentru azi – 6 aprilie

Devoțional zilnic 5 aprilie 2020

„Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit.” – Psalmii 34:18

Norii Nimbus arată sumbru şi ameninţător, anunţând ploaia iminentă. De altfel, numele lor înseamnă în latină nori şi ploaie cu furtună. Una dintre multele categorii de nori, greu de identificat de către necunoscători, norii Nimbus sunt un instrument de recunoaştere a schimbărilor de climă ce urmează să aibă loc. Nespecialiştii privesc norii şi sunt trişti că acoperă soarele, dar nu le dau semnificaţii de altă natură. Cunoscătorii pot face din apariţia acestui tip de nori un ajutor. Ei ştiu astfel ce urmează şi pot lua măsuri.

Evenimentele triste din viaţa noastră sunt asemenea norilor: vin, se aşază în dreptul soarelui şi întunecă orizontul, atmosfera şi starea de bine. Când ne confruntăm cu ceva mai puţin plăcut, avem sentimentul că acea întâmplare nefericită nu va mai trece niciodată şi că nu mai există cale de scăpare. Tocmai acest sentiment ne face să renunţăm la speranţă şi uităm chiar să ne rugăm sau nici măcar nu mai îndrăznim să o facem. Cu toate acestea, de fiecare dată, Dumnezeu face în aşa fel încât dă la o parte norii, iar lumina soarelui reapare. Uneori regretăm că am gândit negativ sau că am fost neîncrezători şi poate chiar am exprimat cuvinte de revoltă la adresa lui Dumnezeu. Poate şi azi ai acest fel de trăiri. Reţine că El nu va lăsa norii să umbrească pentru totdeauna şi bunătatea Lui va aduce o rezolvare. Deci nu gândi şi, mai ales, nu rosti ceva regretabil; dacă nu poţi fi optimist, măcar opreşte-te din a greşi în momente mai triste.

Provocare

Fă un lucru simplu: priveşte cerul şi gândeşte-te că dincolo de nori şi de soare este Dumnezeul tău iubitor.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro