Făgăduința pentru azi – 6 februarie

Devoțional zilnic

„Cheamă-Mă în ziua necazului şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!” – Psalmii 50:15

Imagini prezentate de NASA demonstrează în premieră existenţa fulgerelor deasupra unuia dintre polii lui Jupiter, fenomen observat până în prezent doar pe Terra, în zona polară. Evident că explicația stă nu în inexistența fenomenului până acum, ci mai mult în posibilitățile omului şi ale instrumentelor sale de a observa, de a fi martor la producerea respectivelor fulgere.

Prezența şi implicarea lui Dumnezeu în experiențele noastre pot părea inexistente, mai ales în experiențele negative, suferințe, nefericire. Din cauză că posibilitățile noastre de a observa prezența Lui sunt limitate, suntem tentați să-I negăm mila, bunătatea şi compasiunea față de noi atunci când avem cea mai mare nevoie de El. Faptul că nu putem privi foarte clar şi concret intervențiile Sale ne împinge foarte uşor în zona scepticismului şi chiar a negării lui Dumnezeu. Nimic nu este mai lipsit de speranță şi mai dureros decât sentimentul că lui Dumnezeu nu-I pasă; că El ne-a creat, apoi a plecat şi noi am rămas singuri. Neputința noastră de a-L vedea nu trebuie să fie ceea ce determină încrederea noastră în existența şi iubirea Lui. În acest domeniu trebuie să credem făgăduințele şi cuvintele Lui. Pe altă cale nu putem determina faptele lui Dumnezeu. Fă din ziua aceasta o zi a încrederii în El, chiar dacă vei trece printr-o experiență mai puțin plăcută.

Provocare

Scrie pe telefon sau pe o foaie de hârtie trei lucruri concrete din care poți avea convingerea că lui Dumnezeu Îi pasă de tine.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit