Făgăduința pentru azi – 6 martie

Devoțional zilnic

„Domnul este bun cu cine nădăjduieşte în El, cu sufletul care-L caută.” – Plângerile 3:25

În general, căştile audio întrerup contactul deplin al purtătorului cu realitatea. Afectează chiar şi echilibrul. Purtarea unei căşti audio timp de o oră face să crească numărul de bacterii din ureche cu 700%, obturând aerisirea cavității urechii. Dar bacteriile nu sunt singura şi cea mai mare problemă, ci izolarea de ceea ce se petrece în apropiere. Această izolare poate cauza apariția unui pericol fără să fii conştient. E posibil să nu auzi strigătul de ajutor sau de prevenție al celorlalți. Purtarea căştilor este interzisă cu desăvârşire în anumite situații.

În general, noi credem că este nevoie de căutări intense şi de cercetări complicate pentru a-L găsi pe Dumnezeu. De fapt, Cel care caută este El, şi nu noi. Chiar atunci când noi avem impresia că Îl căutăm, El vine în întâmpinarea noastră, Se lasă găsit de noi. Este mereu lângă noi. Trebuie doar să deschidem ochii. Dacă nu Îl putem vedea cu inima noastră, Îl putem ruga pe Dumnezeu să ne deschidă ochii. Nu căuta astăzi prea departe, El este chiar lângă tine.

Provocare

Şi tu ai cel puțin un set de căşti. Verifică şi, dacă nu sunt de calitate, alege să cumperi unele care permit şi legătura cu mediul înconjurător.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit