Făgăduința pentru azi – 7 aprilie

Devoțional zilnic 6 aprilie 2020

„El (…) mă va înălţa pe o stâncă.” – Psalmii 27:5

Dacă suntem în natură şi ne surprinde furtuna, trebuie să luăm câteva măsuri elementare: evitarea vârfurilor muntoase, a locurilor înalte, a stâncilor izolate, a firelor electrice sau a căderilor de apă; trebuie să păstrăm distanţa faţă de copacii izolaţi, să acoperim obiectele din metal cu îmbrăcăminte. Nu se recomandă, nici măcar în cort, aşezarea direct pe pământ.

Măsurile de precauţie pot părea uneori stupide şi inutile. Ni se întâmplă să considerăm o pierdere de timp luarea unor măsuri de acest fel. Apoi obişnuim să ne spunem că nouă nu ni se poate întâmpla ceva rău, care să necesite precauţie. Totuşi, realizăm că, atunci când ajungem în situaţii complicate, regretăm graba ori superficialitatea în ce priveşte prevenţia şi ne promitem că vom fi mai atenţi data viitoare. Există multe „dăţi viitoare” până când reuşim să învăţăm că „paza bună trece primejdia rea”. Din punct de vedere spiritual, cea mai bună metodă de prevenire a căderilor este să ne aşezăm în braţele lui Isus, care este Stânca noastră. El vrea să ne primească, trebuie doar să Îl rugăm să facă acest lucru.

Provocare

Ia o piatră dintr-un loc pe care îl vizitezi astăzi. Aşaz-o la vedere în casa ta, ca un simbol care să-ţi amintească despre Stânca Veacurilor.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro