Făgăduința pentru azi – 7 februarie

Devoțional zilnic 6 februarie 2020

„Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă.” – 2 Corinteni 4:17

Norii Altocumulus te fac să te gândeşti la mici ghemotoace de vată aruncate pe cer. Par a fi nişte jucării împrăștiate de vreun copil. Acest tip de nori însă, pentru cunoscători, prezic ploaie şi uneori chiar furtuni. Meteorologii nu tratează superficial apariția acestor nori şi iau imediat în calcul posibilitatea producerii unor fenomene foarte importante.

Sunt multe lucruri în viață care de la distanță par a fi nesemnificative sau nevinovate. Nu întotdeauna întrezărim pericolul din semnele care precedă anumite situații grave. Nu întrezărim consecințele negative ale neatenției la volan, spre exemplu, aşa cum nu realizăm ce război putem declanşa printr-o simplă declarație neatentă ori răutăcioasă. E posibil să ne deranjeze foarte mult o remarcă jignitoare sau faptul că cineva a intrat peste rând acolo unde noi aşteptam. Se poate ca şicana cuiva din trafic să ne scoată din răbdări sau atitudinea nepotrivită a celuilalt să devină insuportabilă. Cu toate acestea, cel mai înțelept este ca, înainte de a declanşa ireversibilul, să ne gândim la posibile consecințe. Pot fi comparate cu satisfacția de o clipă a unei reacții necontrolate? Merită o replică jignitoare a cuiva care s-a luat de noi suferința şi frământarea de după ce o aruncăm? Niciun efort nu este prea mare pentru a evita cearta şi rănirile posibile într-o dispută.

Provocare

Fă un pas concret pentru a te împăca cu cineva care a întrerupt relația cu tine.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro