Devoțional zilnic

Făgăduința pentru azi – 7 ianuarie 2020

„Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar, chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu niciun chip.” – Isaia 49:15

Inima unei femei bate mai repede decât cea a unui bărbat. Femeile clipesc de aproape de două ori mai mult decât bărbaţii. Un bărbat clipeşte de aproximativ 25 000 de ori pe zi. O
femeie depășește cu mult un bărbat în ce privește numărul de cuvinte cunoscute și este superioară în ce privește capacitatea de concentrare pe mai multe planuri concomitent. Cu toate acestea, o femeie, și nu orice femeie, ci o mamă, poate ajunge în situația de a uita sau chiar de a-și abandona propriul copil.

Acest lucru este în mod absolut cu neputință la Dumnezeu. El, din momentul în care decide că va semna venirea pe lume a cuiva, Își asumă pentru veșnicie rolul de Tată. Nu va uita nicio secundă de existența mea; nu va lipsi de la niciun eveniment fericit sau trist din viața mea; nu va sta deoparte nici la căderea primului dinte, nici la albirea primului fir de păr. Nu Își ia vacanță de la a ne hrăni, a ne ocroti și a ne asculta oricând. Dacă omul, chiar și o mamă, poate obosi în iubire, El, Tatăl ceresc, nu. Acesta este cel mai frumos gând posibil: va fi lângă mine și azi.

Provocare

Vezi dacă printre colegii sau prietenii tăi este cineva care nu s-a văzut de mult sau nu vorbește prea des cu mama lui. Invită-l la tine la masă și roagă-o pe mama ta să gătească mâncarea lui preferată.