Făgăduința pentru azi – 8 ianuarie 2020

Devoțional zilnic 7 ianuarie 2020

„«Da», zice Domnul, «prada celui puternic îi va fi luată şi cel prins de asupritor va scăpa, căci Eu voi lupta împotriva vrăjmaşilor tăi şi voi scăpa pe fiii tăi.»” – Isaia 49:25

În Evul Mediu, diamantele nu erau atât de valoroase ca podoabe, ci erau purtate în bătălii, ca simboluri ale curajului şi ale tăriei.

În multe situații, ne trezim capturați de gânduri îndoielnice, de exprimări nedorite, de atitudini respingătoare. Nu este nevoie de existența altor dușmani pentru că noi înșine creștem și găzduim în noi propria armată de vrăjmași. Slăbiciunile noastre pot deveni asupritorii noștri; devenim robi ai acelor obiceiuri simple, pe care le-am cultivat în joacă sau din comoditate. Când vrem să ne ridicăm și să mergem mai departe, constatăm că nu avem nici voință suficientă, nici putere și nici vreun plan de reușită. Urmează descurajarea și, uneori, chiar resemnarea: „sunt prea slab”, „sunt prea decăzut”, „ce rost are să mai încerc?” etc.

Dar ține minte că nu despre puterea ta este vorba în această bătălie și nici despre numeroasele tale slăbiciuni devenite vrăjmașul și asupritorul tău. Aici este vorba despre puterea și bunătatea lui Dumnezeu. Astăzi roagă-L și lasă-L pe El să lupte; tu stai doar în legătură cu El, roagă-te când simți că nu poți birui ceva.

Provocare

Pune pe listă două temeri personale cu care te confrunți în ultima perioadă. Roagă-te special ca Dumnezeu să te elibereze de acele temeri. E momentul să mergi mai departe.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro