Făgăduința pentru azi – 8 martie

Devoțional zilnic 7 martie 2020

„Bunătatea Domnului ţine în veci pentru cei ce se tem de El şi îndurarea Lui, (…) pentru cei ce păzesc legământul Lui.” – Psalmii 103:17

Capacitatea de perpetuare şi refacere a unor organisme vii este uimitoare. Un singur zigot conţine toată informaţia genetică necesară pentru crearea unui nou organism. Organismul uman se înnoieşte de multe ori în timpul vieții sale şi, din timp în timp, celulele mor, fiind înlocuite de altele noi. În mod sigur celulele din care era constituit corpul nostru la naştere nu se vor mai regăsi la sfârşitul vieții noastre. Deci, în cel mai profund sens, omul este foarte trecător.

S-ar spune că noi moştenim gena răului de la părinții şi înaintaşii noştri. Dar apare o întrebare: De ce nu ar fi tot atât de puternică şi moştenirea pozitivă de la înaintaşi? Realitatea este că cele mai multe caracteristici rele şi obiceiuri dăunătoare sunt rodul cultivării personale, sunt rezultatul preocupărilor pe termen mai lung, al cercetărilor noastre şi chiar al micilor pasiuni hrănite constant. Nu putem scuza căderile noastre prin argumentul moştenirii. Trebuie să ne asumăm responsabilitatea şi să colaborăm cu Dumnezeu la clădirea caracterului nostru. Nimic din ce facem nu este fără efect şi fără semnificație. Aşa că atenție la orice lucru, cât de mic.

Provocare

Plantează astăzi un pom sau o floare. Urmăreşte dezvoltarea plantei pentru mai mult timp.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro