Făgăduința pentru azi – 9 februarie

Devoțional zilnic

„Nimic nu împiedică pe Domnul să dea izbăvire.” – 1 Samuel 14:6

Trebuie să zdrobeşti usturoiul înainte de a-l găti sau mânca, pentru a-i păstra proprietăţile anticoagulante, utile în prevenirea bolilor cardiovasculare şi a emboliilor (astuparea arterelor cu un cheag de sânge). Alicina este enzima din usturoi care împiedică formarea trombilor de sânge.

Din punct de vedere uman, intervenția lui Dumnezeu în rezolvarea unor probleme ar putea fi împiedicată de diverse lucruri: o piedică poate fi incapacitatea noastră sau slăbiciunile noastre spirituale; o altă piedică poate fi lipsa noastră de credință sau de cunoştințe, răutatea sau lipsa de voință a oamenilor, incompetența unor medici sau funcționari, indiferența celor ce ar putea contribui cu ceva şi aşa mai departe. Sunt multe lucruri ce ar putea sta în calea lui Dumnezeu, şi acestea ne fac să avem îndoieli. Ne temem că Dumnezeu nu va vrea sau nu va putea depăşi piedicile; ne e teamă că Satana va interveni şi Îl va determina să nu ne ajute. Însă promisiunea Lui este că, aşa cum un bucătar poate, chiar strivind în aparență un aliment, să obțină maximum din el, tot la fel şi Dumnezeu poate să folosească cele mai disperate situații pentru a rezolva probleme extrem de complexe. Trebuie doar să Îi cerem ajutorul, apoi să Îl lăsăm să lucreze.

Provocare

Cineva dintre cei de lângă tine trece prin situații mai dificile decât a ta. Vezi cine şi ajută-o pe acea persoană să vadă totuşi puterea şi iubirea lui Dumnezeu.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit