Făgăduința pentru azi – 9 martie

Devoțional zilnic 8 martie 2020

„Domnul a abătut de la tine pedepsele tale (…) nu trebuie să te mai temi de nicio nenorocire!” – Ţefania 3:15

Căpşunile nu sunt numai extraordinar de bune, ci şi folositoare. Pentru a îndepărta tartrul de pe dinţi, se storc nişte căpşuni, iar picăturile vor fi la rândul lor aplicate pe peria de dinţi. Se spală foarte bine dinţii, iar după câteva şedinţe se vor vedea „minunile”.

Ceva ce pare a fi bun doar în dulceață sau compot devine foarte folositor dacă ştii câte ceva despre proprietățile sale ascunse.

Cât de mult ar fi dispuşi oamenii să plătească pentru o soluție care să curețe petele de pe haine, de pe mobilă şi, mai ales, de pe reputație? Numele noastre sunt foarte uşor de întinat. Orice eşec sau păcat lasă urme importante în adâncul ființei noastre. O pată rămasă în urma unei greşeli aduce cu sine şi sentimentul că nimic şi nimeni nu va putea să o mai şteargă vreodată. În ciuda tuturor încercărilor, soluția miraculoasă nu există decât în domeniul obiectelor neînsuflețite. Când vorbim despre sufletul nostru, singura soluție eficientă este sângele Mântuitorului. Vino astăzi la izvorul de ispăşire de la cruce.

Provocare

Ia o carte de experimente ştiințifice şi testează o soluție de curățare sau încearcă restaurarea unor obiecte mai vechi.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro