Făgăduințe colorate

Devoțional zilnic

Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! Psalmi 119:11

Îmi place să citesc din Psalmi, mai ales seara, în acele momente când Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru călăuzire, ocrotire, pentru făgăduințele și darurile Sale minunate, prin care mă copleșește. În ultima vreme, atunci când studiez din Biblie și corzile inimii mele sunt atinse de câte un verset, îl notez într-un carnețel și pe parcursul zilei mai recitesc și primesc încurajare, sprijin, fiind mulțumitoare că Dumnezeu dorește să-mi transmită prin Cuvântul Său gândul că Îi pasă de mine și mă iubește.

Acum câteva zile, am avut ocazia să experimentez din nou că și tinerilor le place să strângă Cuvântul în inimile lor. Una dintre tinerele care a fost în grupa mea de exploratori și juniori, m-a invitat s-o vizitez la liceul dintr-un alt oraș, unde a ales să studieze în următorii 4 ani. Ajungând în camera pe care o impărțea cu alte 3 fete, am observat cu uimire și bucurie că lângă patul ei, pe perete erau lipite multe bilețele colorate, cu versete biblice care nu numai că i-au creat o atmosferă plăcută acelui colțișor, dar îi ofereau tinerei, zi de zi, încurajare și posibilitatea de a-L cunoaște prin Cuvânt pe cel mai bun Prieten și de a-și pune încrederea în El.

Csete Csilla Edith, Intructor exploratori, Tr.Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit