Fața Lui minunată

Devoțional zilnic 22 februarie 2020

Căutaţi pe Domnul şi sprijinul Lui, căutaţi necurmat Faţa Lui! – 1 Cronici 16:11

Cântam împreună cu biserica imnul „Turn Your Eyes Upon Jesus” (Întoarce-ţi ochii spre Isus, n.tr.) şi am ajuns la versul care spune „priveşte la faţa Lui minunată”. Atunci mi-a venit în minte o întrebare: Cum pot să fac acest lucru? Această întrebare a stăruit în mintea mea de atunci încoace.

Un mod în care Îi putem vedea faţa este citind Cuvântul Său. Dragostea lui Isus este întreţesută în toate relatările biblice despre modul în care El se raporta la copiii Săi în trecut – şi chiar şi astăzi. Medităm la cuvintele de încurajare, de inspirare şi de sfat pe care El le rosteşte. Ne amintim cum vindeca bolnavii, cum învia morţii şi alunga demonii. Făcând acest lucru, noi vedem faţa iubitoare, plină de grijă şi de milă a Mântuitorului. Jertfa Lui supremă pe cruce şi făgăduinţa întoarcerii ne demonstrează dragostea Sa veşnică.

Atunci când ne luăm timp să ne bucurăm de opera mâinii Lui şi de frumuseţea naturii putem vedea faţa unui Creator inteligent. Zilele trecute, în timp ce mă plimbam pe o potecă, am văzut mai multe flori sălbatice. Fiecare avea o formă diferită şi o culoare diferită a petalelor şi a frunzelor, descoperindu-mi faţa Celui care iubeşte diversitatea şi detaliile.

Cerul nopţii cu luna în diversele sale etape şi cu nenumăratele stele ne arată vastitatea puterii creatoare a lui Dumnezeu. Micuţele lumini ale licuricilor care străpung întunericul îmi aduc zâmbetul pe buze. Făpturile create de El – de la cel mai mic fluturaş şi cea mai gingaşă vrăbiuţă până la maiestosul vultur, până la creaturile mării şi uriaşul elefant – toate ne arată o faţă care preţuieşte adaptabilitatea, graţia şi caracterul practic al lucrurilor.

Şi oamenii din jur îmi arată faţa lui Isus. Cuvintele pline de compasiune rostite într-o situaţie de criză, privirea aprobatoare pentru un lucru bine făcut şi loialitatea unui prieten în situaţii nesigure reflectă faţa Lui. îngrijitorii care uneori îşi neglijează propriile nevoi pentru a face viaţa mai bună pentru pacienţii lor; cei care dau din ceea ce au pentru a-i hrăni pe săraci şi alţii care îi îmbracă pe sărmani sau simt nevoia celor care nu şi-ar putea-o îndeplini ei înşişi – cu toţii îl imită pe El. Cei care fac mai mult decât pot pentru a uşura povara unui străin, martirii şi apărătorii care se pun în calea pericolului pentru a ne oferi libertate, cu toţii oglindesc faţa lui Isus. Noi ce reflectăm astăzi şi în fiecare zi? Văd ceilalţi faţa lui Isus în noi?


Marian M. Hart-Gay

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro