Făuritori de visuri

Devoțional zilnic

Ei au zis unul către altul: “Iată că vine făuritorul de visuri!” – Geneza 37:19

Se simte din plin ironia mușcătoare a acestor cuvinte. Parcă ar spune: un lunatic, un nebun cu capul în nori, nu ca noi, care suntem serioși și ne vedem de treaba noastră!
Așa să fie?

Era seară și micul Jimmy se juca. Atunci s-au auzit inevitabilele cuvinte ale mamei: „Jimmy, este timpul să te culci. Vin mai târziu să văd dacă m-ai ascultat.” Fără să comenteze, cum făcea de obicei, Jimmy a mers în camera lui. După aproximativ o oră, mama s-a dus să vadă dacă Jimmy doarme. Nu dormea! În liniște, se uita pe fereastră, la luna plină care strălucea frumos pe cerul nopții.

– Ce faci Jimmy?

– Mă uit la lună, mami!

– Gata, este târziu, treci în pat!

În timp ce mergea să se culce, a spus: „într-o zi am de gând să pășesc pe lună”

Un vis copilăresc? Cine ar fi putut să știe că visul care a încolțit în seara aceea în mintea lui Jimmy avea să se împlinească 32 de ani mai târziu, când James Irwin a devenit al optulea dintr-o listă scurtă de numai doisprezece oameni care care au pășit pe lună! 

Frații lui Iosif au râs de el și de visurile lui. Dar, nu peste mult timp, muți de uimire aveau să asiste la împlinirea lor. Iosif chiar a fost un „făuritor de visuri”!

T. E. Lawrence a spus odată, „toți oamenii visează, dar nu la fel.Unii, visează noaptea, în adâncimile prăfuite ale minții lor. Se trezesc a doua zi pentru a înțelege că totul a fost deșertăciune. Dar, există unii care visează ziua și aceștia sunt periculoși, pentru că în timp ce visează cu ochii deschiși, ei lucrează pentru a face împlinirea acelor vise posibilă!!
Să fii un „făuritor de visuri”!


Tucmeanu Adrian, Pastor – Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit