Devoțional zilnic

Făuritori de visuri

Ei au zis unul către altul: “Iată că vine făuritorul de visuri!” – Geneza 37:19

Se simte din plin ironia mușcătoare a acestor cuvinte. Parcă ar spune: un lunatic, un nebun cu capul în nori, nu ca noi, care suntem serioși și ne vedem de treaba noastră!
Așa să fie?

Era seară și micul Jimmy se juca. Atunci s-au auzit inevitabilele cuvinte ale mamei: „Jimmy, este timpul să te culci. Vin mai târziu să văd dacă m-ai ascultat.” Fără să comenteze, cum făcea de obicei, Jimmy a mers în camera lui. După aproximativ o oră, mama s-a dus să vadă dacă Jimmy doarme. Nu dormea! În liniște, se uita pe fereastră, la luna plină care strălucea frumos pe cerul nopții.

– Ce faci Jimmy?

– Mă uit la lună, mami!

– Gata, este târziu, treci în pat!

În timp ce mergea să se culce, a spus: „într-o zi am de gând să pășesc pe lună”

Un vis copilăresc? Cine ar fi putut să știe că visul care a încolțit în seara aceea în mintea lui Jimmy avea să se împlinească 32 de ani mai târziu, când James Irwin a devenit al optulea dintr-o listă scurtă de numai doisprezece oameni care care au pășit pe lună! 

Frații lui Iosif au râs de el și de visurile lui. Dar, nu peste mult timp, muți de uimire aveau să asiste la împlinirea lor. Iosif chiar a fost un „făuritor de visuri”!

T. E. Lawrence a spus odată, „toți oamenii visează, dar nu la fel.Unii, visează noaptea, în adâncimile prăfuite ale minții lor. Se trezesc a doua zi pentru a înțelege că totul a fost deșertăciune. Dar, există unii care visează ziua și aceștia sunt periculoși, pentru că în timp ce visează cu ochii deschiși, ei lucrează pentru a face împlinirea acelor vise posibilă!!
Să fii un „făuritor de visuri”!


Tucmeanu Adrian, Pastor – Oltenia