Femeia păcătoasă – iertare instantanee

Devoțional zilnic 25 august 2019

„Nimeni, Doamne” I-a răspuns ea. Şi Isus i-a zis; „Nici Eu nu te osândesc. Du-te şi să nu mai păcătuieşti.” Ioan 8;11

Ce diferenţă între măsura iertării imaginată de Petru şi cea aplicată de Hristos! Femeia păcătoasă expusă oprobiului public avea motive serioase să considere că aceasta ar putea fi ultima ei apariţie nu numai în public, dar şi în viaţă. Ea şi-a dat seama că a intrat într-o mare încurcătură odată cu implicarea ei în acest complot împotriva lui Isus. Deşi acceptase iniţial jocul, fără să cunoască toate detaliile scenariului şi fără să aprecieze consecinţele finale urmărite de conducătorii evrei, ea s-a desolidarizat de ei de îndată ce şi-a dat seama încotro şi împotriva cui se urzeau planurile.

Maria nu s-a îndepărtat doar de planul complotiştilor, ci şi de propria viaţă păcătoasă. Întregul set de trăiri, experienţe şi stări sufleteşti necesare iertării lui Dumnezeu au trecut prin inima ei. Ea a simţit un regret profund şi o repulsie fără margini faţă de păcatul generalizat din viaţa ei. Căinţa şi ruşinea se amestecau într-o trăire care invoca mila şi îndurarea lui Dumnezeu. Cea mai mare dorinţă a sufletului ei era să poată duce o viaţă nouă şi liberă de păcat. Aşa cum era şi normal la o pocăinţă temeinică. Dumnezeu a răspuns cu o iertare pe măsură.

Când Hristos a întrebat-o unde erau cei care o acuzau, deja inima ei primise eliberarea, aşa că putea răspunde cu inima curăţită de trecutul decăzut şi imoral. Confirmarea lui Hristos întărea experienţa iertării şi a îndreptăţirii. Votul ei fusese deja dat de partea lui Dumnezeu, iar viaţa acordată de El avea să devină un model de pocăinţă şi întoarcere din toată inima.

Succesul la un pas de tine:

Gravitatea faptelor şi vinovăţia cronică pot fi îndepărtate în mod instantaneu. Adresează-te Cui trebuie!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro