Fii liniștit!

Devoțional zilnic 7 aprilie 2020

Și Naomi a zis: „Fii liniștită, fiica mea, pînă vei ști cum se va isprăvi lucrul acesta, căci omul acesta nu va avea odihnă pînă nu va sfîrși lucrul chiar astăzi.” Rut 3:18

“Când încercări și griji te lovesc
Adu-ți aminte: Eu te iubesc!
Nici un examen nu e prea greu
Când Eu sunt Domnul tău!”

Aceste versuri sunt dintr-un cântec pe care tinerii îl cântă cu drag. Și cât de bine se potrivesc pentru mesajul din această dimineață.

Cartea biblică Rut ne invită să reflectăm asupra modului în care Dumnezeu se implică în bucuriile și greutățile de zi cu zi din viața noastră. În ea, vedem cum El poate schimba o durere mare (prezentată în capitolul 1) într-o mare bucurie (prezentată în capitolul 4). Ellen White spune: “Când ne prindem în credință de puterea Lui, El va schimba în mod minunat perspectivele cele mai fără nădejde și mai descurajatoare” (Mărturii, vol 8).

Dragul meu explorator, dacă treci printr-o încercare, o suferință, o boală – fii liniștit! Dacă te așteaptă examene importante la școală – fii liniștit! Dacă sunt probleme în familia ta – fii liniștit! Dacă te lupți cu un păcat de care vrei să scapi – fii liniștit! În toate încercările acestea nu ești singur! Fă-ți partea ta și încrede-te în Domnul! El cunoaște situația în care te afli. El vede. El înțelege. El merge înaintea ta, te ajută când cazi, te ia pe brațele Sale la nevoie și îți spune: “Ai încredere în Mine!”

La final, îți propun un alt cântec pe care te rog să îl asculți astăzi: “O, suflete, stai liniștit ”. (Îl găsești și în cartea de Imnuri Creștine, la numărul 251.)

Ascultă-i cu atenție versurile frumoase și ori de câte ori te vei simți descurajat, singur sau neliniștit, cântă-l din toată inima!

Ramona Andras, Conducator de Zona – Conferința Banat

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro