Fii tu miracolul

Devoțional zilnic 5 februarie 2020

Este oare ceva prea greu pentru Domnul? La anul pe vremea aceasta, Mă voi întoarce la tine, și Sara va avea un fiu. – Geneza 18:14Nu știu din ce persepctivă să îți vorbesc. Sunt fiu și tată și îmi plac amândouă ipostazele. Poate, cel mai indicat, având în vedere desfășurarea actuală a lucrurilor, este să aștern aceste câteva cuvinte din postura de copil…copil de Dumnezeu. 

Cu ocazia trecerii dintre ani mi-am stabilit o rezoluție pentru noul an. E cea mai importantă țintă! – să redau frumusețea lui Dumnezeu într-o societate care L-a abandonat, L-a alungat. Pare din ce în ce mai greu să crezi în Supranatural (Dumnezeu) și să fii relevant astăzi. Omul modern și emancipat a găsit, crede el, rețeta după care funcționează lucrurile, iar Dumnezeu nu face parte din ea. Ca exemplu, prea des aud copiii despre ei înșiși că sunt o întâmplare sau un accident. Știi ce lipsește? MIRACOLUL. Da, Dumnezeu te-a creat pe tine, la vremea potrivită. Nu ești o întâmplare, ci expresia cea mai profundă a colaborării omului cu Dumnezeu. Cel mai interesant lucru, pe care doar o mama, în acest caz îl poate știi, este că miracolul te schimbă. Mama care te-a purtat pe brațele ei s-a schimbat. În bine! Ești miracolul de care a avut familia ta nevoie.

Dar oare…ești miracolul de care are nevoie Dumnezeu? M-am gândit că sunt mic și neînsemnat în încercarea mea de a-L înapoia pe Dumnezeu familiei, prietenilor, lumii! Dar…„oare este ceva prea greu pentru Domnul?” Nu te speria de provocările mari. Nu fugi de responsabilități. Dumnezeul care te-a creat va continua lucrarea Sa de artă până la perfecțiune!

C. S. Lewis, un autor drag mie spune: „se pare că Dumnezeu, prin Sine Însuși, nu face nimic din ce ar putea delega creaturilor Lui. El ne poruncește ca, încet și neîndemânatic să facem ceea ce El ar putea face perfect într-o clipeală de ochi” – Studies in Theology. 

E vremea să vezi ce poate să facă Dumnezeu prin tine. Și nu, nu e nevoie să aștepți un an (ca în cazul Sarei) pentru a vedea puterea lui Dumnezeu. Dacă începi să vezi lumea din perspectiva fiului Creatorului, nu îți va lipsi nimic! Iar Dumnezeu va fi fericit! Și tu!
Dorgo Adrian Gabriel, Director Asociat Conferinta – Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro