Florian

Devoțional zilnic

Și El mi-a zis: “Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. 2 Corinteni 12:9

Se anunță tabără, tabără de copii. Dar niște copii mai speciali – copii cu dizabilități. Fiecare copil avea un însoțitor adult care se ocupa de toate cele necesare lui.

Am văzut multe tabere în viața mea. Multe dintre ele le-am uitat. Dar acestă tabără va rămâne în memoria mea într-un loc special.

Participant împreună cu mama lui în această tabără, a fost și un băiat pe nume Florian. Avea ochii mici și alungiți iar urechile erau specifice bolii de care era afectat. Mergea stingher și vorbea cu dificultate. El a dorit să-mi cânte un cântec. Am stat să îl ascult cu atenție. Mi-a cântat cântecul „Ce minunat, Doamne, Tu m-ai creat”! Mi-am stăpânit cu greu sentimentele. Am luptat cu mine ca să nu plâng atunci. Am făcut-o mai târziu.

Mă voi strădui să nu mă mai plâng de slăbiciunile mele, căci „Puterea Domnului” în slăbiciune este făcută desăvârșită.

Cânt și eu cântecul lui Florian.. „Ce minunat, Doamne, Tu m-ai creat!”.

Ionel Indricău – masterghid

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit