Folosește unealta ta

Devoțional zilnic

Apoi le-a zis: “Duceți-vă în toată lumea, și propovăduiți Evanghelia la orice făptură. Marcu 16:15

M-am plimbat prin câteva țări la viața mea, dar niciodată n-am predicat acolo. Am vizitat obiectivele turistice, am vorbit cu oamenii locului, am mâncat cele mai alese delicatese (de maximum 10 euro), dar n-am predicat. Și nici n-o să fac asta vreodată, pentru că nu acesta e darul meu. Dar, totuși, e un îndemn al lui Dumnezeu pentru fiecare dintre copiii Săi, așa că trebuie să-L ascult – cu o mică și neînsemnată modificare. Cu bucurie mă voi duce în toată lumea, voi vorbi cu fiecare făptură pe care o voi întâlni, fiindcă vreau să aflu cât mai multe despre acea parte anume de pe mapamond. Așa sunt eu, mai curios din fire. Dar nu cred că o să predic, pentru că încă nu mi-am dezvoltat acest dar.. 

În schimb când ajung acasă, o să aștern pe hârtie ce am văzut și ce am aflat și mă voi ruga cu toată ființa ca vreun misionar zelos să citească ce am scris eu și să predice Evanghelia acelor oameni. Nu toți suntem făcuți să predicăm, nu toți avem darul lui Cicero sau al lui Billy Graham. Dar dacă poți să predici, fie prin vorbire, fie prin comportament, prin stilul de viață, fă-o. Și nu te duce la capătul lumii pentru asta, începe să-ți predici ție și vezi dacă te schimbi după asta.

Eu am darul de a scrie. Tu?

Lorel Atomei, redactor șef Explo Times

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit