Devoțional zilnic

Forma mea perfectă

Sunt încredințat că Acela care a început în voi această bună lucrare, o va isprăvi pînă în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6

Eram cu barca pe râul Șire din parcul cu animale din Malawi. Ne uitam uimiți la elefanții mari de pe mal, la gazelele și mistreții care veneau să se adape, la maimuțele ce țopăiau și ne priveau mirate, iar ghidul ca să ne mai amelioreze teama de hipopotamii și crocodilii care înnotau pe lângă barca noastră, ne-a spus o glumă despre cum a creat Dumnezeu hipopotamul. Se spune că a fost creat la urmă din materialele ce au rămas nefolosite. Așadar hipopotamul a ajuns să aibă o burtă mare, cu picioare scurte, cu piele fără păr, cu urechi aproape inexistente, și de rușine s-a ascuns în apă promițând că nu va mânca pește. Iată însă ce spune știința. Ochii, nasul și urechile hipopotamului sunt poziționate sus, în vârful capului. Asta le permite să se poată scufunda în apă sau nămol aproape în totalitate, evitând să se ardă la soare. Picioarele mici, pielea aproape fără păr și burta mare, toate sunt adaptate supraviețuirii în mediul acvatic.

Dumnezeu a creat totul perfect și frumos dându-ne o lecție că tot ce începe duce la bun sfârșit. De asemenea Isus s-a întrupat și a dus până la capăt lucrarea de salavare a omenirii prin jertfa de pe cruce. Hristos mai are două lucruri de făcut: să se reîntoarcă pe nori cum a promis, și să-și termine lucrarea începută în mine. Oare cum voi arăta când Isus își va termina lucrarea Lui în mine? Perfect.

Croitoru Ionuț, pastor, Transilvania de. Sud