Frații lui Isus – eșec deocamdată

Devoțional zilnic 14 august 2019

Mama şi fraţii Iui Isus au venit la El, dar nu puteau să-I vorbească din pricina norodului. Luca 8:19

După o bună vreme de la începerea lucrării Sale publice, familia lui Isus a început să-I ducă dorul. Mama Sa şi fraţii Săi doreau să-L vadă, mai ales că numele Lui începuse să fie rostit cu respect de un număr din ce în ce mai mare de oameni. Aşa că s-au pus pe drum şi nu a trecut mult până să-L repereze şi să-L găsească.

Ajunşi însă la locul Său de muncă, au constatat că învăţătorul era atât de ocupat încât nu Şi-a putut lua timp să stea de vorbă cu ei. Este posibil să fim tot aşa de contrariaţi cum erau şi ei când au primit răspunsul că, deocamdată, nu se poate. Să nu ne grăbim însă să judecăm pripit lucrurile.

Cine afirmă că Hristos Şi-a neglijat familia, trebuie să judece lucrurile în ansamblu, şi nu numai după un singur episod neclar şi izolat. Ce ar face un chirurg care primeşte un mesaj că cineva din familie a venit să-l vadă la spital, în timp ce el se află într-o operaţie foarte complicată, care îi ia mai multe ore de muncă şi încordare maximă! Puţin probabil că ar părăsi sala, înainte de a se asigura că pacientul său se află în siguranţă. Numai după aceea merge să vadă cine îl caută şi de ce. Notaţi că Hristos era şi El vindecător, chiar cel mai mare dintre toţi.

Familia Sa trebuia să ştie că la Hristos nu se vine cu recomandări sau nepotisme. Deocamdată, El era ocupat şi avea să-i acorde atenţie familiei atunci când lucrul acesta avea să fie posibil.

Succesul la un pas de tine:

Faptul că Mântuitorul acordă asistenţă oricui trebuie să te încurajeze să-L cauţi, cu atât mai mult cu cât nu ai niciun merit sau recomandare de la cineva.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro