Fulgi de nea

Devoțional zilnice 6 februarie 2018

Tatiiii !!! Când vine zăpada odată ?

Este întrebarea pe care o primesc zilnic de la fetițele mele.

Ce diferit vedem uneori lucrurile !

Cei mici abia așteaptă zăpada, spre coșmarul părinților – șoferilor care trebuie să circule într-un oraș super-aglomerat, cum este Bucureștiul, cu mașina.

La prima vedere, toți fulgii sunt la fel. Dacă am avea posibilitatea să-i studiem la microscop am descoperi o infinitate de forme, principalii “vinovați” fiind temperatura, umiditatea din atmosferă și particulele de praf.

Tu și eu suntem asemenea fulgilor de nea. Diferiți, fiecare din noi am crescut în condiții unice.

Dacă tu sau eu încercăm, pe cont propriu, să schimbăm lumea în bine, cu siguranță că nu vom reuși.

Cu cât sunt mai mulți fulgi de nea, cu atât stradul de zăpadă este mai consistent, spre bucuria agricultorilor, culturile de toamnă fiind protejate de gerul năprasnic din timpul iernii. Primăvara, prin topirea zăpezii, plantele vor beneficia de apă suficientă pentru a lua startul în dezvoltarea lor.

Deși firavi, împreună, vom fi mult mai puternici în misiunea pe care Dumnezeu ne-a încredințat-o: să-l facem cunoscut pe Isus, ca Mântuitor personal, colegilor de la școală, vecinilor de pe stradă, celor dragi.

Pune-ți ca țintă astăzi, să-ți inviți colegul de bancă la următoarea întălnire a clubului explo din care faci parte.

Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro